ONI BYLI NIEZŁOMNI

Oni byli Nizlomni meandryWłaśnie ukazała się bardzo ciekawa – o czym poniżej – książka gdańskiego wydawnictwa Meandry pod patronatem Fundacji Niepodległości „Oni byli Niezłomni. Interaktywne spotkanie z historią”. Staranna edycyjnie i intrygujące możliwości wyboru zachęcają do jej nabycia.
Co zawiera treść? M.in.:
„Nazywasz się Antek. Masz osiemnaście lat i jesteś harcerzem.
Kończy się II wojna światowa, Niemcy się wycofują, nadciągają Sowieci. Opuszczasz Wilno, gdzie uczęszczałeś do gimnazjum. Wyruszasz w drogę do rodzinnego domu na Lubelszczyźnie.
Wkrótce Twoje życie mocno się skomplikuje.
Ludzie wokół się cieszą, czekają na zakończenie tej wyniszczającej, strasznej wojny. Ty jako harcerz zdajesz sobie sprawę, że nadciągająca Armia Czerwona wcale nie przynosi wolności a kolejne zniewolenie. Poznałeś metody i działanie Sowietów. Nie wiesz jednak, co się dzieje w Twoim rodzinnym domu, co z rodzicami i rodzeństwem.

W tej książce stajesz przed wieloma wyborami. To Ty decydujesz o losach głównego bohatera. Możesz dołączyć do oddziałów niezłomnych, zostać partyzantem walczącym przeciw Sowietom i podporządkowanym im polskim władzom oraz służbom. Możesz wrócić do rodzinnej Polanki, pomóc rodzinie i zostać cywilem. Masz również możliwość sprawdzić każdą z tych dróg, bo książka „Oni byli Niezłomni. Interaktywne spotkanie z historią” autorstwa Elżbiety Śnieżkowskiej-Bielak pozwala na swobodne przemieszczanie się w czasie i przestrzeni.”
Więcej na https://wydawnictwomeandry.pl/pl/p/Oni-byli-Niezlomni.-Interaktywne-spotkanie-z-historia/44

Jan Fedirko, Fundacja Niepodległości, XI 2018; fragment treści i ilustracja Wydawnictwo Meandry.

Adam Plakat 1 proc 2016 FB 800x800